Szakonyfalui Vendégház


A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a tulajdonában lévő Szakonyfalui Vendégházat 2013-ban felújítatta és bővítette az épületet, amely korábban egy kerületvezető erdész szolgálati lakása volt, majd fiatal erdőmérnökök ideiglenes elszállásolására. A korszerűsítés során a létesítmény teljes belső felújításra került, megtörtént a külső környezetének rendbetétele továbbá az épület teljesen új bútorzatot is kapott.

A Vendégház Magyarország legnyugatibb pontján, a Hármashatárhoz - magyar-szlovén-osztrák - közel, a szakonyfalui erdőtömb mélyén található. Az épületben 9 fő részére tudunk szállást biztosítani. A kétszintes épület alsó szintjén a kor igényeit kielégítő konyha, egy 14 fő étkeztetésére alkalmas társalgó, valamint két darab kétágyas vendégszoba található. Az emeleten is van két saját fürdőszobával rendelkező vendégszoba, melyek közül az egyik háromágyas, a másik pedig két fő elszállásolására alkalmas, és terasz is tartozik hozzá.

A ház körüli fenyvesek és lomberdők fokozottan védett természetvédelmi területen állnak, kitűnő gyalogtúrára alkalmasak. Számtalan növény- és állatritkasággal találkozhatnak az ide látogatók. A háztól pár kilométerre folyó Rábán - amely itt még határfolyó - a kenutúrákat szeretők élményeket szerezhetnek. A közeli Szlovéniába és Ausztriába is át lehet látogatni.
A Szakonyfalui Vendégház vadászvendégeinken túl családoknak vagy kisebb baráti - szakmai csoportoknak nyújt csendes, jó levegőjű és nyugodt pihenési lehetőséget.

Szeretettel Várjuk Önöket a Vendégházunkban!

Szállásfoglalással kapcsolatban a következő e- mail címen szíveskedjenek érdeklődni: titkarsag@szherdeszet.hu